Supa greceasca de peste sau ψαροσουπα
Supă de peşte. Reţetă grecească, pe blog însă mai am reteta de supa cu peste, dar cu ou și lămâie, asadar încă una, doar cu lămâie, care sper sa va fie de folos
În Grecia, tradiţia este foarte importantă şi la capitolul bucătărie şi reţetele sunt păstrate şi transmise fiecărei fete odată cu zestrea materială.
Eu nu am primit zestre nici materiala dar nici caietul cu rețete, eu am învățat, pentru ca Grecia este tara care m a adoptat, care mi a oferit bune și rele
Ingrediente
1 kg peşte mare
2 pești medii
2 cepe
1 vânătă
1 cană orez
1 praz
2 cartofi potriviţi
4 morcovi mici
4 dovlecei
1 ceaşcă ulei de măsline
1 rădăcină de ţelină cu frunze cu tot
3 lămâi
sare
piper
Apa
Mod de preparare reparare
Curatam peștii de solzi şi intestine, îi spalam, îi stropeşti cu zeamă de lămâie şi îi laşi la rece aproximativ 15 minute. Curatam legumele şi le fierbem în apă clocotită, dar nu complet. Adaugam peştele, sare, şi lăsăm totul să fiarbă 15 minute, la foc potrivit.
Scoatem deoparte peştele, câţiva morcovi, dovlecei şi ţelină pentru a le folosi mai târziu. Lăsăm să fiarbă ceea ce a rămas în oală și adaugam orezul, mai fierbem încă 8-10 minute apoi treci totul prin sită pentru a obţine o supă groasă. În supa aceasta adaugi ulei, legumele opărite şi laşi la fiert 5-6 minute.
Aşezi peştele mare pe un platou, garnisit cu legume, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti alături de supa cu legume şi lămâie alături.
Eu nu am apucat sa fac poza și la platoul cu peste și legume, ca au pus imediat în farfurii, am apucat sa fac poza doar asa in farfurie
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu