Placintele integrale cu verdeață
Placintele mici cu multa verdeață și faina integrala 
Sunt foarte bune și gustoase, pentru gustare sau chiar pentru print la școală sau atunci cind aveți musafiri
Ingrediente
600 gr faina integrala
350 ml apa calduta
25 gr drojdie
50 gr unt, topit
1 ou
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura
 50 gr urda
100 gr cas proaspăt 
sare
marar
Spanac 
Praz
Pătrunjel 
Mod de preparare
Sfaramam drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul. Lasam sa stea 10 minute. Oul bate-l cu untul topit.
Amesteca faina cu sarea. Fa o gropita in centru si adauga amestecul cu drojdia si ou. Framanata aluatul pana cand devine omogen. Lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Pentru umplutura, 
Amesteca dupa gust, urda, cas, sare si marar.
Taiem spanacul marunt, prazul rondele cât mai mici și pătrunjel mărunt. Punem peste urda și caș și amestecam bine. 
Dupa ce aluatul a crescut taie din el bucati mici cât o nuca . Intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata unsa cu ulei. Pune umplutura in centru, acopera cu aluat, apasand marginile. 
Puteți s ale faceți și cu aparat mic care închide aluatul. 
Punem placintele in tava în care am pus hârtie de copt 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem pentru 25-30 minute 
Pofta bună 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 




Comentarii
Trimiteți un comentariu