Turtite cu faina și gris
Turte in tigaie cu faina alba și griș sunt crocante la exterior,pufoase in interior
Reteta este de la Elena Georgeta, membru în grup și prietena mea
Mulțumesc pentru reteta
Am încercat și eu și iată reteta
Ingrediente:
500 gr de făină.
250 gr de griș extra fin.O
470 ml apa calduta.
40 gr drojdie proaspătă (sau 15 gr.uscată)
1 lingura zahăr.
1 lingura rasă sare.
Mod de preparare
În primul rând am diluat drojdia cu puțină apă caldă și zahăr.
Apoi se amestecă făina, grișul, drojdia și sarea.
Începeți să frământați prin adăugarea apei puțin câte puțin.
După ce ați amestecat toate Ingredientele Puneți aluatul pe masa de lucru și modelati 5 minute.
Trebuie sa rezultați un aluat neted, uniform și foarte puțin lipicios.
Puneti aluatul într-un bol una cu ulei,acoperit cu o peliculă de celofan, apoi cu un prosop.
Lasă-l să crească 30 minute la loc cald.
După ce aluatul sa dublat turnati-l pe masa de lucru împărțindu-l în 7 și formează 7 bile (ajută-te cu făină dacă e prea lipicios).
Pudrati masa de lucru într-un colt cu un amestec de faina și griș și pune cele 7 bile sa dospească timp de 10 min.acoperite cu un prosop
Pune griș pe planul de lucru și întinde fiecare bila cu mâna,nu foarte subțiri
După ce le-ați întins pe toate 7 -8 le acoperiti cu un prosop și le lăsați să se odihnească 30 minute.
Încălzește aragazul, apoi coaceti turtele la foc mic .
Dacă vreți le ungeti cu unt după fiecare coacere,sunt mai elastice
Comentarii
Trimiteți un comentariu