Turtite cu faina și gris


Turte in tigaie cu faina alba și griș sunt crocante la exterior,pufoase in interior
⁣Reteta este de la Elena Georgeta, membru în grup și prietena mea
Mulțumesc pentru reteta
Am încercat și eu și iată reteta
Ingrediente:
500 gr de făină.
250 gr de griș extra fin.O
470 ml apa calduta.
40 gr drojdie proaspătă (sau 15 gr.uscată)
1 lingura zahăr.
1 lingura rasă sare.


⁣Mod de preparare
⁣În primul rând am diluat drojdia cu puțină apă caldă și zahăr.


⁣Apoi se amestecă făina, grișul, drojdia și sarea.




⁣ Începeți să frământați prin adăugarea apei puțin câte puțin.
După ce ați amestecat toate Ingredientele Puneți aluatul  pe masa de lucru și modelati 5 minute.
⁣Trebuie sa rezultați un aluat neted, uniform și foarte puțin  lipicios.
⁣Puneti aluatul într-un bol una cu ulei,acoperit cu o peliculă  de celofan, apoi cu un prosop.

⁣Lasă-l să crească 30 minute la loc cald.
⁣După ce aluatul sa dublat turnati-l pe masa de lucru împărțindu-l în 7 și formează 7 bile (ajută-te cu făină dacă e prea lipicios).




⁣Pudrati masa de lucru într-un colt cu un amestec de faina și griș și pune cele 7 bile sa dospească timp de 10 min.acoperite cu un prosop
⁣Pune griș pe planul de lucru și întinde fiecare bila cu mâna,nu foarte subțiri
După ce le-ați întins pe toate 7 -8 le acoperiti cu un prosop și le lăsați să se odihnească 30 minute.


⁣Încălzește aragazul, apoi coaceti turtele la foc mic .
Dacă vreți le ungeti cu unt după fiecare coacere,sunt mai elastice


Comentarii

Postări populare