Legumina supa


Legumina sau Palikaria din Creta este formată din 13 leguminoase diferite (năut, linte roșie, fasole galbenă și verde, fasole roșie - fasole cu ochi negri - mulurii roșii - mijlocii - plate, rovitsa, grâu etc.).
Ingrediente:
300gr. leguminoase amestecate
1 ceapă uscată
4-5 cepe proaspete
2 praz
2 morcovi,
1/2 lingură. telina
2 cani. ulei de măsline, sare, piper.
Apa
Carnati 


Mod de preparare
Înmuiați leguminoasele din noaptea precedentă în apă fierbinte. A doua zi, strecurați-le. Pune-le în 2 litri de apă să fiarbă la foc mare și lasă supa să fiarbă mai mult de 1 oră. Adăugați apă călduță, dacă este nevoie. Tăiați ceapa proaspătă și uscată, prazul, țelina în bucăți, morcovii în felii subțiri și adăugați-le în oală. Coborâți puțin focul pentru a aduce supa la fierbere încă 40 de minute. În ultimele 20 de minute, adăugați uleiul, sarea și piperul și lăsați supa să se modereze.
Noi am servit cu carnati 


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare