Cornulete cu amoniac
Cornulete Pascale cu amoniac
Am rămas în urma cu scrisul rețetelor pe blog, dar nu e problema încet încet îmi revin. Așadar iată o reteta de cornulete pentru Paste
Ingrediente
730 gr faina pentru toate intrebuintarile
250 gr zahar
140 gr unt
110 gr unt Lourpak
3 oua
70 ml lapte
15 gr amoniac
10 gr bicarbonat de sodiu
1 vanilia
1/2 linguriță mastixa
1 portocala făcuta în Blender (fără sâmburi)
3 gălbenușuri pentru uns
Sare
Mod de preparare
Punem untul in bolul de lamixer, împreună cu zahăr și amestecam pentru 6 minute.( cu paletă simpla). Separam ouăle, adaugam albușurile, iar gălbenușurile le adaugam unul câte unul la fiecare jumătate de minut. Punem 3 linguri de faina și apoi după 1/minut adaugam laptele, vanilia, mastixa, portocala făcută în blender. Schimbam paletă la mixer, adaugam restul de faina amestecata cu amoniac și bicarbonat de sodiu și amestecam. Lăsăm sa se odihnească pentru 30 de minute apoi modelam. Batem cele 3 gălbenușuri cu sare și cu ele ungem cornulete
Preincalzim cuptor la 180 de grade Celsius și coacem pentru 25-30 de minute.
Succes
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu