Cataif cu nuttela migdale și nuca
Ai pofta de un dulce puternic, bogat si insiropat? Atunci e musai sa fie turcesc sau grecesc ! Reteta asta de cataif e exact ce cauti. Este cel mai bun dulce ( nerecomandat persoanelor care au diabet)
Ingrediente
500 gr fidea
200 gr nuttela
300 gr unt topit plus o lingura pentru tava
200 gr migdale
esenta de vanilie
250 Gr nuca tocata marunt
coaja rasa a unei lamai
Pentru sirop
2 pahare apa
2 pahare zahar
sucul unei lamai
Mod de preparare
Fideaua se pune intr-un vas, se marunteste intre palme si se toarna peste ea untul topit. Se amesteca bine si se lasa asa sa se imbibe fideaua de grasime.
Nuttela se amesteca cu nuca și migdalele mărunte, coaja de lămâie și esenta de vanilie
Luam din fidea și punem pe masa, întindem ca să putem face rulouri, pe fiecare parte de fidea întinsă punem compoziție de nuttela și apoi rulam. In tava de copt unsa cu un se pun rulourile e de cataifi.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem 25 de minute.
Intre timp, se fierb ingredientele pentru sirop si se toarna peste prajitura imediat ce s-a copt. Se lasa sa se raceasca si se serveste.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu