Supa cu perișoare


Supă cu perișoare
O reteta care mie îmi place foarte mult deși am făcut de multe ori am realizat ca pe blog nu este, asadar I a venit rândul sa o fac și de asemenea sa o scriu pentru cei care vor sa o prepare.
Ingrediente:
2 cepe,
1-2 morcovi,
1 ou,
300 gr carne de pui,
100 gr orez,
1 lingura amidon sau făină (doar dacă este nevoie)
3-4 frunze de dafin,
boabe de piper aromat,
piper negru, sare după gust.
Leuștean
2 linguri de ulei
Zeama de lămâie
Apă
Mod de preparare
Curatam ceapa și morcoviși le spalm2, apoi le dam pa răzătoare mica
Peste cele 300 gr de carne tocată de pui se adaugă 1 ceapă data  prin răzăoare, 1 ou, puțin piper iute măcinat, sare după gust. Dacă amestecul vi se  pare moale, adăugați 1 lingură de amidon sau 1 lingură de făină. Apoi adaugam orezul și amestecam bine. Cu palmele inmuiate în ulei modelăm perișoarele.
Într-o cratiță punem 3-4 litri de apă. Cînd apa începe sa  fiarbă  adăugăm ceapa și morcovii dați pe răzătoare. Cînd legumele sînt pe jumătate fierte, adăugăm perișoarele, boabele de piepr și frunzele de dafin. Spumăm supa.
Supa se fierbe la foc mic ca să nu fie tulbure, adaugam și ulei. După 10 minute  de la fierbere verificăm daca perișoarele sunt fierte.
Apoi adaugam zeama de lămâie, orpim focul și adaugam leuștean. 


Pofta bună

Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


Comentarii

Postări populare