Cheesecake cu jeleu de vișine


Cheesecake cu vișine
Vă propun acum o rețetă ușoară, fără coacere, cu ingrediente naturale și sănătoase: o prăjitură cu blat din biscuiți, brânză dulce de vaci și vișine (atât proaspete cât și din dulceață). Un desert care se poate face asa la pahar cum am făcut eu sau se poate face în tava rotunda 
Ingrediente
Pentru blat:
200 gr de biscuiți simpli
2 linguri de zahăr tos fin
100 gr de unt
Pentru cremă:
500 gr de brânză dulce de vaci (scursă bine)
4 linguri de zahăr tos fin
150 ml de smântână grasă
2 plicuri de vanilie
coaja răzuită de la 1/2 lămâie
Pentru jeleul de vișine:
500 gr de vișine proaspete
200 grde zahăr tos
2 linguri de amidon alimentar
200 ml de apă
Mod de preparare
Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune în pahare  și se nivelează , după care se dă la frigider, ca să se întărească.
Între timp, se prepară crema. Se mixează brânza dulce de vaci (bine scursă) cu: smântâna, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie, până ce se obține o cremă omogenă. Se dă crema la frigider, până ce va fi gata și jeleul de vișine.
Se spală vișinele, se scurg de apă, se curăță de sâmburi și se adaugă zahărul, amidonul alimentar și apa. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția și nu mai este tulbure, ci colorată și lucioasă.
Se dă la răcit jeleul de vișine, pe o baie de apă rece.
Se scoate blatul din frigider, se pune crema în fiecare pahar și deasupra se toarnă jeleul de vișine, răcit complet.
Se pun paharele in frigider pentru câteva ore, eventual, până a doua zi,
Se ține la frigider, până ce se termină, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile la căldură.


Pofta bună 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

Comentarii

Postări populare