Prăjitură cu kiwi


Vă propun acum o rețetă ușoară, fără coacere, cu ingrediente naturale și sănătoase: o prăjitură cu blat din biscuiți/cornulete simple și kiwi. Un desert care se poate face asa la pahar sau se poate face în tava rotunda cum am făcut acum
Ingrediente
Pentru blat:
300 gr de cornulete simple sau biscuiți
2 linguri de zahăr tos fin
100 gr de unt


Pentru cremă:
650 ml lapte
1 plic de crema
2 plicuri de vanilie
coaja răzuită de la 1/2 lămâie


Pentru jeleul de kiwi
3 kiwi
200 gr. de zahăr tos
2 linguri de amidon alimentar
200 ml de apă


Mod de preparare
Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții/ cornulete și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune în tava  și se nivelează , după care se dă la frigider, ca să se întărească.



Între timp, se prepară crema. Se mixeaza laptele cu praful de crema, vanilia și coaja răzuită de lămâie, până ce se obține o cremă omogenă. Se dă crema la frigider, până ce va fi gata și jeleul de kiwi 


Se curata kiwi, se taie felii, se pune în craticioara și se adaugă zahărul, amidonul alimentar și apa. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția și nu mai este tulbure, ci colorată și lucioasă.
Se dă la răcit jeleul de kiwi pe o baie de apă rece.


Se scoate blatul din frigider, se pune crema 


 și deasupra se toarnă jeleul de kiwi, răcit complet.

Așa arată cu gelul de kiwi 


Se pune tava in frigider pentru câteva ore, eventual, până a doua zi, 


Se ține la frigider, până ce se termină, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile la căldură.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare