Chiftelute la cuptor



Chiftelele de vită sunt delicioase dacă le mai pui și cartofi lîngă ele chiar sunt foarte bune iar reţeta e suficient de simplă ca să o pregăteşti la prânz sau cină cină

Ingrediente

 1 morcov ras

 1 praz

 3 căţei usturoi

 1 ceapă

 2 felii pâine înmuiate în apă

 600 gr carne de vită

 sare

 piper

1 ou

Menta proaspătă sau uscata 

2-3 linguri oțet

Pătrunjel

Cartofi 

Oregano

Putina apa


Mod de preparare

Carnea se trece prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea scursă. Apoi, se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper şi 2-3 linguri de otet. Se frământă carnea şi se lasă apoi să se odihnească 15 minute

După acest timp, se adaugă oul,  morcovul dat pe  răzătoarea cu ochiuri mici,  prazul tăiat mărunt. Patrunjel și menta. Se verifică gustul de sare și cu mâinile umede se modelează și se pun in vas de yena 

Curățăm cartofii ii spălăm și îi tăiem rondele.


Punem in vasul cu chifteluțe , punem ulei și puțină apă, sare și oregano.


Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem vasul in cuptorul pentru 25 de minute neacoperit, apoi acoperim cu folie de aluminiu și mai lăsăm 20 de minute .


Se servesc cu salata de sfeclă 


 

Comentarii

Postări populare