Covridog


Bună ziua, reteta ușoară dar care dispare repede 

Reteta este de la Miha si Danutz, membru in grup, multumesc pentru reteta draga mea.



Covridog  🌭
Ingrediente
5 Cremwursti
300 gr de făină
2 linguri de ulei
15 gr de drojdie proaspătă (sau uscata 7 gr)
150 ml apă călduță
1/2 linguriță de sare
1/2linguriță de zahăr
2 ouă  (-unul pentru  aluat - unul pentru uns )
Mod de preparare 

Ingrediente pregătite 


Dizolvam drojdia cu zaharul in 150 ml apa calduta.


Punem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia dizolvata plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini.


Lasam aluatul sa creasca la loc cald timp de aprox 30-40 de min.


Intre timp fierbem cremwurstii, iar dupa ce s-au racit le dam pielita jos.


Pe o planseta tapetata cu faina intindem


o foaie din aluatul crescut si taiem fasii late de 2 degete.

 


Fasiile de aluat le rulam pe cremwursti, 


iar dupa ce am terminat de imbracat toti cremwurstii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Batem oul ramas si ungem cremwurstii din tava.

Dam tava la cuptor pt aprox 25-30 min pana se rumenesc.



Pofta buna!!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Noua ne a ramas putin aluat si l am facut cu gem 



Comentarii

Postări populare