Covridog
Bună ziua, reteta ușoară dar care dispare repede
Reteta este de la Miha si Danutz, membru in grup, multumesc pentru reteta draga mea.
Covridog 🌭
Ingrediente
5 Cremwursti
300 gr de făină
2 linguri de ulei
15 gr de drojdie proaspătă (sau uscata 7 gr)
150 ml apă călduță
1/2 linguriță de sare
1/2linguriță de zahăr
2 ouă (-unul pentru aluat - unul pentru uns )
Mod de preparare
Ingrediente pregătite
Dizolvam drojdia cu zaharul in 150 ml apa calduta.
Punem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia dizolvata plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul sa creasca la loc cald timp de aprox 30-40 de min.
Intre timp fierbem cremwurstii, iar dupa ce s-au racit le dam pielita jos.
Pe o planseta tapetata cu faina intindem
Fasiile de aluat le rulam pe cremwursti,
iar dupa ce am terminat de imbracat toti cremwurstii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul ramas si ungem cremwurstii din tava.
Dam tava la cuptor pt aprox 25-30 min pana se rumenesc.
Pofta buna!!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu