Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem
Mami facem ceva dulce, dar sa pot sa iau și cu mine  școală
Ingrediente
2 oua
1 kg faina
100 gr zahar
200 ml lapte
60 gr ulei
1/2 lingurita sare
2 pliculețe drojdie uscata
coaja de lamaie si portocala
4 vanilii
Pentru umplut:
gem de gutui(sau gemul preferat)
Pentru uns:
1 galbenus
putin lapte(2 linguri)
1 lingurita miere
5-6 linguri de lapte
Mod de preparare

Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la încălzit. Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa crească (pana cojile rase se ridica la suprafata).


Amestecam ulei si restul de  zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta,iar cand maiaua e gata o punem peste, impreuna cu ouăle, apoi adaugam treptat din făină (pe care am amestecat-o cu 1/2 lingurita de sare) pana obtinem un aluat manovrabil si nelipicios.

Framantam bine,bine,apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora si jumatate circa.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.
Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda,groasa 0,5 cm (circa).Taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.


Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de gem apoi crestam putin la jumatatea bazei si rulam.

Formam astfel cornurile pe care le vom pune pe tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute,dupa care le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumenesc frumos.

Cand scoatem cornurile din cuptor le ungem cu mierea diluata cu lapte,apoi mai bagam in cuptor 1 minut.


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


Comentarii

Postări populare