Crema bavareza
Bună dimineața ce faci cind ai multe portocale și le dai de colo colo ca nu le mănânci (ceea ce nu se întâmplă la noi, dar de data aceasta parca au fost prea multe), faci rapid o crema pe care o servești asa simpla cu biscuiți sau faci Tiramisu (punem reteta mai târziu pentru Tiramisu)
Dar hai ca am povesti mult sa ne apucam de treaba
Ingrediente
sucul de la 2 portocale
coaja de la jumatate de portocala
250 ml lapte
3 oua
100 gr zahar
250 ml frisca
15 gr gelatina
Mod de preparare:
Punem la fiert laptele cu coaja de portocala rasa, batem spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam gelatina lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se dizolva. Cand s-a racit complet, punem sucul de portocala, amestecam apoi frisca batuta si, la urma, albusurile spuma si coaja de portocala.
Noi am servit asa.
Dar hai ca am povesti mult sa ne apucam de treaba
Ingrediente
sucul de la 2 portocale
coaja de la jumatate de portocala
250 ml lapte
3 oua
100 gr zahar
250 ml frisca
15 gr gelatina
Mod de preparare:
Punem la fiert laptele cu coaja de portocala rasa, batem spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam gelatina lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se dizolva. Cand s-a racit complet, punem sucul de portocala, amestecam apoi frisca batuta si, la urma, albusurile spuma si coaja de portocala.
Noi am servit asa.
Dar am făcut și Tiramisu
Comentarii
Trimiteți un comentariu