Maioneza de casa


Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză de casă. Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută când o poți face acasă din numai câteva  ingrediente. Urmărește rețeta de mai jos și așa vei face cea mai bună maioneză de casă, gata în 3 minute.
Ingrediente
2 gălbenușuri mari de ouă
1/2 linguriță sare
2 linguri apă foarte rece
1 linguriță muștar
2 linguri zeamă de lămâie
*** 350 ml ulei de la frigider
Mod de preparare 

Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 gr maioneză.
Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Amestecă-le pentru 5-10 secunde.
În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă maioneza de casă și asezonează.
Maioneza de casă poate fi păstrată până la 2 săptămâni într-un vas care se închide etanș.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare