Gogoși dospite in frigider


Bună bună tuturor ce faci cind ai un print care vrea gogosi, ii faci ca de asa e mama.
Gogosi dospite în frigider, o reteta ușor de făcut și foarte bună. La mine gogoșile au dispărut foarte repede.
Dar hai sa vedem despre ce e vorba.
Ingrediente
1/2 pachetel de drojdie uscata
1/2 cana lapte călduț
1/2 kg faina pentru toate intrebuintarile
1/2 linguriță bicarbonat
1/2 linguriță sare
1 cană iaurt
2 oua ușor batute
Margarina sau Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mieee, marmelada, zahar și scorțișoară pentru servit.
Mod de preparare 
Ingredientele 

Diluăm drojdia in laptele caldut și lăsați o sa stea pana face spuma. 

Cernem făina împreună cu sarea și bicarbonatul într un lighenut și face o  gropita în mijloc. 

Punem iaurt, ouale și compoziția de drojdie  și frământăm luând puțin câte puțin faina de pe margine, Pana cind avem un aluat mai moale decât aluatul de pâine. 





Ungem pe afara o punga de plastica(apoi băgăm mana în punga ca să luam aluatul) și băgăm aluatul, închidem punga lăsând loc sa crească aluatul și punem la rece în frigider pentru 2 ore. 

Dupa acest timp ungem mâinile cu ulei și rupem din aluat bucăți mici cât o mandarină (apoi se pot întinde dacă doriți, noi le am făcut asa rotunde). 


Într o tigaie mai înaltă punem ulei sau margarina și prăjim pe ambele părți. 
(faceți câte gogosi doriți, iar restul de aluat îl păstrați în frigider, pana la o săptămână, eu l-am făcut pe tot).


Servim cu miere, marmelada sau zahar și scorțișoară
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare