Bastonașe din coaja de portocale


De sărbători am consumat multe portocale şi m-am gândit să confiez coaja lor şi să o folosesc la prăjituri.
Confierea fructelor e o operaţiune destul de migăloasă, dar produsul rezultat e mult mai ieftin, deci mult mai spornic decât dacă ai cumpăra portocale confiate.
Ingrediente
400 gr zahar
250 ml apa
4- portocale doar coaja
Mod de preparare 
Ingredientele pregătite

În primul rând, speli portocala sub jet de apă, frecându-i uşor suprafaţa. După ce ai decojit-o, cureţi cât mai mult din stratul alb al cojii, apoi tai coaja în pătrăţele, o pui într-un vas cu apă rece cât să o acopere şi aşezi vasul pe foc mic, urmând să stingi focul când apa clocoteşte. Scurgi apa şi repeţi procedeul.
Facem un sirop din zahăr şi apă, ingrediente pe care le fierbem  la foc mediu, pentru aproximativ 8 minute.


 Adaugam cojile de portocală scurse, amesteci uşor şi laşi să fiarbă la foc mic, până când cojile devin trasparente, ceea ce poate dura aproximativ 40 de minute, timp în care nu amestecam în cratiţă, ci o scuturam din când în când, cu mişcări orizontale energice. 

Punem cojile într-o strecurătoare pentru 1 oră, să se scurgă bine, apoi le întinzi pe un grătar cu ochiuri mici, într-un loc bine aerisit, să se usuce timp de 3-4 ore. 

Siropul rămas poate fi diluat şi întrebuinţat la însiroparea blaturilor pentru tort sau pentru a îndulci o băutură caldă.
Dacă vrei să foloseşti coajă de portocală confiată pentru decor, ideal este să o tai în fâşii subţiri, iar după ce ai terminat de confiat coaja, poţi trece bastonaşele cu un capăt prin ciocolată neagră topită la bain-marie. Vei obţine un contrast inedit de culoare, dar vei îmbina în mod fericit două arome foarte plăcute, sau le poți da prin zahăr.

Metoda descrisă mai sus este cea mai rapidă pe care am încercat-o, dar şi aceasta durează aproape 5 ore.



Comentarii

Postări populare