Pastrama de miel
Dor de casa dor de masa românească. Așadar am vorbit
cu mama mea sa mi trimită pachet, și bineînțeles mi a spus ca a făcut pastrama de miel, nu am rezistat și i am spus sa mi trimită, dar am rugat o sa mi dea și reteta ca să o scriu pe blog. Așadar iată
Ingrediente
1 kg carne miel fara pielite
rasnita de sare si piper
1 lingurita miere
1 lingura boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita chimion
1 lingurita menta uscata
1 lingurita cimbru
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita usturoi granulat
1 ceapa mica
5 frunze de dafin
30 ml de ulei (eu am folosit de masline)
vin rosu cat sa acopere carnea
Mod de preparare
Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea.
Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu folie de plastic si se lasa la frigider 72 de ore sau se poate afuma dupa plac.
cu mama mea sa mi trimită pachet, și bineînțeles mi a spus ca a făcut pastrama de miel, nu am rezistat și i am spus sa mi trimită, dar am rugat o sa mi dea și reteta ca să o scriu pe blog. Așadar iată
Ingrediente
1 kg carne miel fara pielite
rasnita de sare si piper
1 lingurita miere
1 lingura boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita chimion
1 lingurita menta uscata
1 lingurita cimbru
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita usturoi granulat
1 ceapa mica
5 frunze de dafin
30 ml de ulei (eu am folosit de masline)
vin rosu cat sa acopere carnea
Mod de preparare
Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea.
Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu folie de plastic si se lasa la frigider 72 de ore sau se poate afuma dupa plac.
Se scoate apoi carnea din castron si se scurge bine, se taie bucati si se frige pe gratar, cateva minute pe ambele părți. Eu am făcut o in tigaie
Facem mămăliguță
Asa arata după ce am scos o din tigaie.
Se serveste alaturi de mamaliga si salata de varza murata
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu