Supa crema de dovleac


Consumul de dovleac aduce o mulțime de beneficii organismului. Cu o aromă deosebită, dovleacul poate fi adăugat într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, cu siguranță, supa cremă de dovleac. Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare. Alături de crutoane proaspete și de câteva semințe de dovleac presărate deasupra, iată cum faci cea mai bună supă cremă de dovleac!
Supa cremă de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovleacului.
Ingrediente
sare
2 linguri ulei de măsline
1 cub knorr de legume
2-3 căţei usturoi
2 cepe albe
800 gr dovleac turcesc
piper
2 linguri smântână
Crutoane
Apa
Mod de preparare 

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, se curăţă ceapa,usturoiul şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic. 

Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Apoi le mixam.
Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot.
Punem în bol adaugam smântână și amestecam bine
Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.

Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare