Colac impletit
Invata sa faci acasa un colac pufos sa impletit precum faceau bunicile pe vremuri. Cu putina rabdare si pasiune pentru gatit, vei obtine cel ai pufos și gustos.
Simplu de făcut, dar dacă ai un pic de imaginație poate deveni ceva frumos
Ingrediente
1 kg faina alba
2 pliculețe drojdie uscata
2 linguri zahar
1 lingurita sare
300-400 ml apa calda
200 ml ulei
1/2 linguriță oțet (optional)
1 ou pentru uns
Susan
Mod de preparare
Ungem cu ulei o tava rotunda
Punem drojdia, zahar și sare în bol. Adaugam apa și amestecam cu o lingură de lemn.
Simplu de făcut, dar dacă ai un pic de imaginație poate deveni ceva frumos
Ingrediente
1 kg faina alba
2 pliculețe drojdie uscata
2 linguri zahar
1 lingurita sare
300-400 ml apa calda
200 ml ulei
1/2 linguriță oțet (optional)
1 ou pentru uns
Susan
Mod de preparare
Ungem cu ulei o tava rotunda
Punem drojdia, zahar și sare în bol. Adaugam apa și amestecam cu o lingură de lemn.
Apoi adaugam oțet (optional) și faina și frământăm puțin. Adaugam ulei și framantam pana obtinem un aluat fin si elastic.
Lasa aluatul sa creasca la caldura, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, imparte-l in 3, iar fiecare parte în alte 3 părți. Primele 2 părți, împărțite în trei le împletim și punem în tava rotunda unsa cu ulei. A treia parte o întindem și cu un pahar decupam și facem trandafiri cum vedeți în video
Lasa din nou aluatul sa creasca pentru 10-15 minute la cald.
Unge painea cu oul bătut, apoi preasaram susan si da-o la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana cand devine auriu inchis..
Cind am scos pâine din cuptor o ungem cu apa.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu