Rahat cu portocale și alune de pădure


Lokum – Rahat turcesc de portocale, pregătit acasă în doar 15 minute – Simplu și delicios
La mine in casa printul meu mic îl face sa dispară foarte repede, nu tine 2 zile și mereu spune "mai mami dar ce bun e, data viitoare faci cu nuca sau migdale"
Ingrediente
140 gr amidon de porumb
250 ml suc de portocale (sau sucul preferat)
300 gr zahăr
380 ml apă
1 lingură zahăr pudră
3 linguri amidon de porumb
3 linguri zeamă de lămâie
100 gr alune de pădure
Mod de preparare: 
Pregătim ingrediente 

Turnăm apa într-o cratiță medie, adăugăm sucul de portocale, 140 gr de amidon, zahărul și amestecăm bine cu un tel. Punem cratița pe foc și, amestecând continuu, fierbem compoziția până devine densă.



Apoi, punem și zeama de lămâie, amestecăm și continuăm să fierbem timp de 10-15 minute, până amestecul devine lucioasă și densă, schimbându-și culoarea.

Luăm cratița de pe foc și punem alunele de pădure tăiate. 

Pregătim o formă de silicon sau de sticlă, de aproximativ 16-25 cm, și o stropim cu apă.

Turnăm compoziția din cratiță în formă, având grijă ca înălțimea stratului să fie minim 2 cm.
Uniformizăm imediat, dacă este necesar, apoi lăsăm forma deoparte o oră, la temperatura camerei.

Într-un alt vas, amestecăm 1 lingură de zahăr pudră cu 3 linguri de amidon. Tăiem rahatul în cubulețe, apoi dăm cubulețele prin amestecul de zahăr pudră și amidon.


Păstrăm într-o caserolă cu capac, la temperatura camerei sau la frigider. Putem folosi diferite forme de silicon, de exemplu de bomboane sau jeleuri.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare