Tort inima cu doua creme
Credeai că poți mânca tort inima doar de la cofetărie? Iată cum să l prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă urmezi pașii de mai jos!
Ingrediente
Pentru blat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
6 linguri faina
2 linguri ulei
6 linguri zahar
6 oua
Pentru crema de ciocolata
300 gr ciocolata amaruie
300 ml frisca lichida
Pentru crema de ananas
1 ananas
300 gr ciocolată alba
300 ml frisca lichida
Pentru sirop
200 ml apa
5 linguri zahar
esenta de rom
Pentru glazura
300 g zahar
150 ml apa
2 linguri miere
2 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară cremele
Crema de ciocolata
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească.
Pentru crema de ananas
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Taiem ananasul cubulețe și îl facem piure, pe care l adaugam peste crema de ciocolata alba și amestecam bine
Preparăm şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc.
Ingrediente
Pentru blat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
6 linguri faina
2 linguri ulei
6 linguri zahar
6 oua
Pentru crema de ciocolata
300 gr ciocolata amaruie
300 ml frisca lichida
Pentru crema de ananas
1 ananas
300 gr ciocolată alba
300 ml frisca lichida
Pentru sirop
200 ml apa
5 linguri zahar
esenta de rom
Pentru glazura
300 g zahar
150 ml apa
2 linguri miere
2 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară cremele
Crema de ciocolata
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească.
Pentru crema de ananas
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Taiem ananasul cubulețe și îl facem piure, pe care l adaugam peste crema de ciocolata alba și amestecam bine
Preparăm şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc.
Taie în trei blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste primul blat adaugă crema de ciocolata , după care pune al doilea de blat însiropat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu