Ψαρόσουπα sau supa greceasca de peste
Ψαρόσουπα
(Supă de peste greceasca)
Ingrediente
1/2 peste
200 gr morcov tăiat bucăţi
frunze de ţelină
400 gr cartofi tăiaţi cuburi mari
1/2 ardei gras
1 ceapa
5 linguri ulei de măsline
3 litri apă
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pregatim ingrediente.
Punem legumele in oala, amestecaţi uleiul de măsline şi 1 litru de apă şi daţi în fierbere. Adăugaţi peste legumele din oala si fierbeţi 20 minute.
După adăugați peştele , săraţi şi iar fierbeţi 30 minute.
Cind peștele e fiert, scoatem pe un platou, lasam putin sa se raceasca si scoatem oasele.
Dupa ce legumele sunt si ele fierte le scoatem, le punem in bolul de la bleder, amestecam până se transformă în piure.
Reîntoarceţi-l în supă.
Asezonaţi după gust şi firebeţi încă 15 minute la foc mic.
Apoi punem in bol, supa crema adaugam si peste si servim
Așa arată supa noastră.
Pofta bună.
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu