Prăjitură vegana cu ovaz si suc de portocale


Această prăjitură cu ovăz moale și delicioasă, sau ovăz la cuptor fără adaos de zahăr și făină, este perfectă pentru micul dejun și se prepară rapid. Nu cred că mai este necesar să afirm că ovăzul reprezintă alegerea perfectă pentru micul dejun. Dacă îți place ovăzul indiferent de modul de preparare și dacă dorești să pregătești ceva diferit față de obișnuitul terci de ovăz, încearcă-l sub forma unui ovăz sănătos la cuptor - gustul acestuia te va surprinde, vei vedea.
Acest terci de ovăz la cuptor se prepară foarte ușor și conține doar ingrediente sănătoase. Este gata în doar câteva minute și poate fi preparat de către orice începător. Nu conține gluten sau zahăr și este bogat în fibre pentru dietă, carbohidrați complecși și proteine.
Ingrediente
2 cani  fulgi de ovăz
1 cană suc de portocale
1 lingură seminţe de chia
2 linguri cacao
un vârf de cuţit de scorţişoară
2 vanilii
2 linguri ulei
1 lingura miere
1/2 linguriță praf de copt
Mod de preparare.
Amestecam cacao, praf de copt si scorțișoară apoi cernem
Punem fulgii de ovaz in blender (optional).
Eu am facut doar 1 cana in blender, faina iar cealaltă cana am lasat o asa. Am pus in bol, am adăugat semințe chia, compozitia de cacao, ulei si sucul de portocale si amestecam bine cu un tel. Apoi adaugam mierea si amestecam.
Aluatul se toarnă într-o formă pentru paine sau într-o formă mai mică şi se coace la 180°C timp de 25-30 de minute – până devine se rumeneşte.
După ce s-a copt, prăjitura se poate consuma cât încă este caldă (se fărămiţează puţin) sau se poate da la rece sau la frigider.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 



 

Comentarii

Postări populare