Baghete pufoase cu semințe de floarea soarelui

 


Bagheta pufoasa si delicioasa
Aici in satul unde locuiesc vine brutarul cu masina de paine de 3 ori pe săptămână, iar printul meu imi spune mereu sa iau si bagheta. Este preferata lui si ar manca-o asa goala, de la masina pana acasă.
Dar nu sunt mereu acasa cind vine brutarul, sau de multe ori trece si nu il aud, asa ca m- am decis sa ii fac acasa baghete
Vazand cit de mult ii place bineinteles ca a trebuit sa ii fac si eu acasa si va spun sincer ca am dat lovitura cu aceasta reteta. Aceste minunatii sunt foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente.
Aceste baghete se fac din aluat simplu de paine insa modul de coacere este putin diferit de cel al painii. Rezultatul este fabulos, veti obtine 4 baghete sau 6 mini baghete cu coaja crocanta si miez pufos si delicios.
Ingrediente
800 gr farina faina
420 ml apa calduta
12 gr drojdie uscata
un praf de sare
2 linguri ulei de măsline
Seminte de floarea soarelui
Hartie de copt
Mod de preparare
Intr-un pahar punem drojdia peste care turnati cam 50 ml de apa calduta si amestecati pana ce drojdia s-a dizolvat. Intr-un castron incapator puneti faina, apoi adaugati drojdia, restul de apa, uleiul si praful de sare si amestecati usor cu o furculita pana ce obtineti un aluat lipicios.
Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si framantati pana ce acesta nu se mai lipeste de degete. Mai adaugati faina daca este nevoie si framantati cel putin 10-15 minute iar la final trebuie sa  obtineti un aluat moale si neted putin mai moale decat cel de paine.
Formati o bila din aluat si asezati-o intr-un castron curat uns cu putin ulei si acoperiti cu folie alimentara, apoi lasati sa creasca la loc caldut pentru 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, rasturnati-l pe suprafata de lucru presarata cu faina si impartiti in 4 parti egale pentru baghete, sau in 6 parti pentru mini baghete. Aplatizati usor cu mana fiecare bucata de aluat in parte incat sa formati un dreptunghi, apoi rulati usor painicile sigiland foarte bine dupa fiecare rulare cat sa obtineti o bagheta uniforma. Procedati la fel cu fiecare bucata de aluat in parte.
Asezati baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si lasati baghetele sa mai creasca cam 30 de minute.



Ungeti baghetele cu apa (este inportant sa le ungeti cu apa si nu ou sau unt) si apoi presărați seminte de floarea soarelui.


Asezati o tava la baza cuptorului unde puneti apa rece si deasupra asezati tava cu painici. Coaceti baghetele in cuptorul incins la 220 grade Celsius pentru 15-20 de minute sau pana ce painicile sunt coapte complet si au o culioare aurie.



Cand baghetele sunt gata scoateti-le pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare