Mucenici moldovenești de post
Mucenici moldovenești de post
Pentru ca mama este de linga Bârlad, in zona Moldovei se fac mucenici copti de post sau din aluat de cozonac cu oua si lapte, depinde cum cade 9 Martie. Noua ne plac si cei muntenesti deoarece am trait linga București iar acolo se fac cei fierti. Nu are insa importanta ce fel de mucenici veti face, important sa va iasa buni.
De data am ales sa ii fac de post dupa reteta lui Sebi, (La sebi acasa) de aici
https://youtu.be/CHHHtnet9uc
Am facut portie dubla
Ingrediente
1kg faina
Coajă de la o lamaie
2 pliculete drojdie uscata
4 linguri zahar
1/2 lingurita sare
600 ml apa
3 linguri ulei
3 vanilii
1lingurita rom
1 lingura margarina vegetala
Miere amestecata cu apa
Apa pentru uns mucenici
Nuca
Mod de preparare
Punem putina apa in bol, adaugam drojdia, putin zahar si putina faina si amestecam lasam 10 minute sa dospeasca drojdia. Punem restul de zahar in apa, impreuna cu rom si vanilia si amestecam bine.
Apoi adaugam faina in bol, adaugam apa cu zahar romsi vanilie, sare si coaja de lamaie si frământăm pana se incorporeaza faina, adaugam apoi uleiul si frământăm. Rasturnam aluatul pe masa infainata si frământăm, ungem aluatul cu margarina (la temperatura camerei) si frământăm pana se incorporeaza margarina. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa si dubleze volumul (30-45 de minute)
Apoi rupem din aluat bucat egale pe care le rulamca un snur si facem 8 sau S.
Noi am facut S.
Ii acoperim si ii mai lasam sa crească 30 de minute.
Punem hartie de copt in tava si apoi punem mucenicii formati.
Punem putina apa intr un castronel mic si cu o pensula ungem mucenici.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-30 de minute pana au o culoare aurie frumoasa. Depinde de cuptorul fiecăruia.Acum sunt gata, asa arata ai mei
Amestecam 1-2 linguri miere cu apa si cu o pensula ungem mucenici, apoi presaram nuca măcinată.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu