Branzoaice
Brânzoaica este un fel de plăcintă umplută cu brânză făcută din aluat dospit, fiind un preparat tradițional românesc din Moldova Se umplu de obicei cu brânză de vaci proaspătă și se coc în cuptor. Există doua variante principale de poale-n brâu: sărate și dulci. Tradițional, se ung cu smântână sau miere.
Ingrediente pentru aluat
700 gr faina
300 ml lapte
3 oua
8gr de drojdie uscata
60 gr zahar
115 gr unt
1 lingura coaja de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
5 gr sare
Ingrediente pentru compozitie
500 gr branza dulce
40 gr zahar (dupa gust)
2 plicuri zahar vanilinat
coaja de lamaie
1 lingurita esenta de rom
1 ou intreg
1 galbenus pentru uns
1 praf sare
Mod de preparare
Punem ingredientele pentru aluat in bol
Se framanta aluatul. Se lasa la dospit aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Se pregateste compozitia de branza. Amestecam toate ingredientele
Se intinde o foaie mare cu o grosime de 0,5 mm si se imparte in 9 sau 12 bucati. Depinde cat de mari doriti sa faceti placintele.
Se umple cu branza si se lasa la dospit 30 min.
Se ung cu galbenus de ou si se coc 30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180ºC, temperatura de sus si de jos fara ventilatie
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu