Plăcintă țărănească cu spanac și praz












Pentru că ne place plăcintă dar să aibă foaie mai crocanta astăzi vă aduc această simplă rețetă de plăcintă țărănească cu spanac și praz.Este un pic diferita de cea cu care noi suntem obișnuiți , trebuie sa o incercati
Dar hai sa vedem despre ce e vorba
Ingrediente
Pentru foaie
1 kg faina de malai grișată ( foarte fina )
20 Gr de sare
400 Gr apa
150 Gr ulei de măsline
Pentru umplutura
1 kg spanac
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
2 buc  praz
Sare
Ulei
1 legătură ceapa verde
Mod de preparare
Umplutura
Spălăm spanac lăsăm să se scurgea și tăiem mărunt.
Curățăm praz și ceapă verde și spălăm apoi tăiem mărunt.
Spalam marar și patrunjel și le tăiem mărunt .
Amestecam spanac , cu praz, marar, pătrunjel, ceapa verde, sare, și ulei și lăsăm până este gata foaia.
Foaie
Amestecam malai cu ulei , apoi adăugăm restul ingredientelor până devine o compoziție nici moale nici tare ,mai exact potrivită. Tăiem aluatul in doua părți egale, presărăm faina și lăsăm 15 minute . Apoi întindem fiecare foaie , ungem cu ulei o tava rotunda , punem o foaie, punem umplutura apoi puneam a doua foaie, tăiem și ungem cu ulei
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade ,  băgăm tava la cuptor  coacem pentru 20 de minute la 200 de grade, apoi coboram temperatura la 180 de grade și coacem 35-40 de minute .
Pofta buna
Spor la treabă
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare