Conopida la grill
Conopida la gill
Am incercat aceasta varianta incredibila de a gati conopida. Si ghici ce? Maine fac tot conopida la grill.
Sunteti in cautarea unei mancari gustoase, sanatoase, usor de facut si la un pret accesibil? Atunci ati ajuns fix unde trebuia - pentru aceasta conopida la grill lasati pana si carnea si cartofii prajiti
Conopida este o leguma pe care nu o folosim destul de des ,(unelegospodine nici nu se uita la conopida) si este pacat deoarece nu costa deloc mult si este un inlocuitor minunat al carnii.
Eu de cînd mi am schimbat modul de viață , nu mi lipsește din casa
Ingrediente
2 conopide mari, spalate si taiate bucati;
3 catei de usturoi maruntiti;
2 lamai mari: avem nevoie nu doar de suc, ci si de coaja rasa;
3 linguri de ulei de masline;
3/4 lingura de boia iute;
2 lingurite chimen;
sare si piper macinat dupa gust;
patrunjel proaspat maruntit.(opțional)
Mod de oreparare
intr-un bol amestecam coaja de lamaie cu boia, chimen, sare si piper;
intr-un alt bol adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline si usturoiul maruntit;
punem tigaia grill la foc mediu si lasam sa se incinga;
pe bucatile de conopida presaram amestecul de ingrediente uscate, asigurandu-ne ca ajung pe toate partile; transferam bucatile de conopida pe grill si, cu o pensula, intindem si celalalt amestec;
dupa cinci minute, intoarcem si pe cealalta parte si mai adaugam din amestecul de ulei de masline, suc de lamaie si usturoi;
acoperim cu un capac, dam focul la minim si lasam pentru inca cinci minute sau pana cand bucatile de conopida s-au inmuiat;
transferam totul pe o farfurie intinsa si garnisim cu patrunjel proaspat tocat.( Eu am uitat sa îl pun )
Servim alaturi de orez fiert
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Am incercat aceasta varianta incredibila de a gati conopida. Si ghici ce? Maine fac tot conopida la grill.
Sunteti in cautarea unei mancari gustoase, sanatoase, usor de facut si la un pret accesibil? Atunci ati ajuns fix unde trebuia - pentru aceasta conopida la grill lasati pana si carnea si cartofii prajiti
Conopida este o leguma pe care nu o folosim destul de des ,(unelegospodine nici nu se uita la conopida) si este pacat deoarece nu costa deloc mult si este un inlocuitor minunat al carnii.
Eu de cînd mi am schimbat modul de viață , nu mi lipsește din casa
Ingrediente
2 conopide mari, spalate si taiate bucati;
3 catei de usturoi maruntiti;
2 lamai mari: avem nevoie nu doar de suc, ci si de coaja rasa;
3 linguri de ulei de masline;
3/4 lingura de boia iute;
2 lingurite chimen;
sare si piper macinat dupa gust;
patrunjel proaspat maruntit.(opțional)
Mod de oreparare
intr-un bol amestecam coaja de lamaie cu boia, chimen, sare si piper;
intr-un alt bol adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline si usturoiul maruntit;
punem tigaia grill la foc mediu si lasam sa se incinga;
pe bucatile de conopida presaram amestecul de ingrediente uscate, asigurandu-ne ca ajung pe toate partile; transferam bucatile de conopida pe grill si, cu o pensula, intindem si celalalt amestec;
dupa cinci minute, intoarcem si pe cealalta parte si mai adaugam din amestecul de ulei de masline, suc de lamaie si usturoi;
acoperim cu un capac, dam focul la minim si lasam pentru inca cinci minute sau pana cand bucatile de conopida s-au inmuiat;
transferam totul pe o farfurie intinsa si garnisim cu patrunjel proaspat tocat.( Eu am uitat sa îl pun )
Servim alaturi de orez fiert
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu