Tort cu mac, crema și frisca

Bună dimineața, mulțumesc pentru reteta Biro Judit, membru în grup și prietena bună, o gospodina desăvârșită a făcut acest tort cu mac și I am cerut reteta, mi a dat o am făcut și eu și iată
Tort cu mac
Ingrediente
Aluatul
2 cana de faina ,
1 cana de zahar,
1 cana de ulei,
1 cana de lapte 
1 praf de copt,
1 cana de mac,
3 oua



Crema
400 ml lapte
2 oua
2 lingur de faina
250 gr unt
300 gr zahar 
Decor
300 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
1 lingurita zeama de lămâie
Scorțișoară


Mod de preparare
Aluat
Punem ingredientele in bol și amestecam bine.







Ungem o tava rotunda cu unt și punem compoziția. Preincalzim cuptor la 190 de grade și coacem pentru 35-45 de minute. Scoatem din cuptor și lăsăm sa se raceasca
Crema
Se pune la fiert lapte, faina și oua și fierbem pina se îngroașă, apoi luam de pe foc si lăsăm sa se raceasca putin, dupa ce s a răcit  adaugam unt  si  zahar și amestecam bine bine.
Punem crema peste blatul răcit. Lăsăm sa se raceasca
Batem frisca lichida cu zahar și zeama de lămâie, și punem peste crema
Apoi cu furculița trasam dungi și preasaram scorțișoară, punem la rece.




Pofta bună
Mulțumesc pentru reteta
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 


 

Comentarii

Postări populare