Melci cu scorțișoară

Melci cu scorțișoară, o reteta ușoară și foarte gustoasa
Ingrediente
500 gr făină,
200 ml apă
100 gr zahar pudra vanilat,
sare
50 ml ulei,
coajă de lămâie
1 pliculeț drojdie uscata
Ulei pentru prăjit
Scorțișoară amestecata cu zahar pudra
Zahar pudra pentru servire



Mod de preparare
Punem în lighean zahar pudra,  sare, ulei, apa, drojdia uscata și amestecam bine.


Apoi punem faina și coaja de lămâie și frământăm bine.


Ungem aluatul cu ulei și lasămsa crească o ora la loc cald.



Apoi frământăm ușor întindem o foaie, taiem cu un bol, rotund sau rupeți din aluat părți egale,

întindem fiecare parte, punem scorțișoară amestecata cu zahar pudra și rulam, apoi rulam ca un melc.


Lăsăm sa crească pentru 20 de minute, apoi punem ulei in tigaie și prăjim pe ambele părți

. Scoatem pe o farfurie în care am pus hârtie absorbanta, apoi le pudram și servim
Pofta bună


Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 



 

Comentarii

Postări populare