Plăcintă trandafir

Plăcintă trandafir cu brânză
Printului ii place mult aceasta plăcintă asa ca ii fca mai mereu, dar am observat ca pe blog nu am scris o, iaca I a venit rândul.
Ingrediente
Pentru aluat
65 ml lapte
65 ml ulei
75 gr iaurt
100 gr unt
1 ou
1 lingura rasa zahar
un varf cutit sare
700 gr faina
1 pliculeț drojdie uscata
Pentru umplutura
700 g branza de vaci
3 linguri rase cu zahar
4 plicuri zahar vanilat
4 oua
1 fiola esenta de rom
coaja rasa de la o lamaie
un varf cutit sare
Mai avem nevoie
1 ou pentru uns
Zahar
faina pentru infainat masa de lucru
Mod de preparare
Aluat
Amestecă drojdie uscata cu  lapte, ulei, sare, untul topit, apoi punem restul ingredientelor și faina și frământăm.





Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut,la cald, pentru circa 40 min.( pana cand acesta isi dubleaza volumul).
Umplutura
branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,sarea,coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Punem aluatul pe masa de lucru infainata, îl frământăm puțin și apoi îl împărțim în doua părți egale. 


Intindem cu sucitorul  fiecare bucata de aluat in parte ,sub forma rotunda.
Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.


Rulam fiecare foaie de aluat in parte . Apoi taiem părți egale
Preincalzim cuptorul.
Ungem o tava rotunda cu unt si asezam rulourile tăiate.


Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou. Apoi preasaram zahar
Dam la cuptor, la foc mediu pentru circa 45 min.
Scoatem tava din cuptor ,lasam sa se racoreasca si.....pofta buna.
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 





 

Comentarii

Postări populare