Corabioare dulci și aromate

Corabioare dulci, fragede si aromate.
Reteta traditionala românească, cind eram la școală erau la Patibar aceste Corabioare și țin minte ca stăteam la rand sa cumpărăm, erau foarte bune și se terminau foarte repede.
Am găsit reteta după multe căutări, Doamna Nina lucra la patiseria din colt, am cautat o și am găsit este foarte in vârstă, dar am rugat-o sa mi dea rețeta dacă o mai tine minte și mi a spus "niciodată nu o sa uit rețetele pe care le faceam cu drag, dar nu am sa uit nici fetisoarele copiilor care stăteau la rand sa ia acest desert bun și delicios. Hai scrie repede reteta
Ingrediente
2 cesti ulei
un varf de sare
3 pachete de margarina
4 linguri zahar
250 gr nuci macinate
zeama de la ½ lamaie
1 kg de faina
300 gr zahar pudra
1 lingurita bicarbonat
Mod de preparare
Batem zaharul cu uleiul și  margarina si adaugam bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Adaugam nucile macinate si faina si framantam treptat, pana obtinem un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se rup cu mana bucati de aluat si se modeleaza corabioare (cornulete). Se pun in tava pe o hartie de copt si se coc pana capata o culoare usor aramie, vreme de 15 minute. Se scot pe un platou si cand s-au racorit se pudreaza din abundenta cu zahar.
Pofta bună
Mulțumesc pentru reteta
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare