Souvlaki in lipie
Souvlaki in lipie
Souvlaki este un preparat tip fast-food popular grecesc, ce consta din bucăți mici de carne marinata in prealabil, alternand cu bucati de legume, infipte pe un bat si fripte la gratar – frigarui , ce se servesc de regula la restaurante sau terase, alaturi de cartofi prajiti si salata tzatziki.
In varianta traditionala souvlaki, bucatelele de carne fripta se servesc invelite in lipii si apoi acoperite cu o varietate de legume – salata verde, rosii, ceapa, și, desigur, faimosul sos Tzatziki sau salata de varza
In Grecia, carnea traditionala pentru Souvlaki este in general de porc, insa pentru turisti cat si pentru cei ce prefera o alimentatie mai sanaoasa se pot face si din alte tipuri de carne, precum pui, vita miel si uneori de peste (in special peste spada).
Ingrediente pentru 6frigarui :
700 gr carne de porc (pui, vita, oaie …) taiata in cubulete de aprocimativ 3cm
cartofi pentru garnitura sau orez
salata tzatziki/salata de varza
Ingrediente sos pentru marinat:
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
1/4 ceasca vin rosu
4 catei de usturoi pisat
sare, piper, boia de ardei iute
oregano
Mod de preparare:
se prepara sosul pentru marinat amestecand toate ingredientele de mai sus
se introduc in acest sos bucatile de carne, amestecandu-se bine si se lasa la marinat 2-3 ore, pentru a patrunde in carne toate ingredientele
dupa ce carnea este marinata se infig pe un bat pentru frigarui bucatile de carne
se frig pe gratar
se prajesc cartofii
se pun lipiile la incalzit intr-o tigaie
Am încălzit lipiile, le am pus peste souvlaki
se aseza toate ingredientele pe lipiile calde, se adauga sos tzatziki/salata de varza si se ruleaza strâns. Eu însă nu le am rulat
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu