Pâinea lui Hristos
Pâinea lui Hristos
Aceasta pâine se pregătește in seara de ajun, am reușit sa fac și eu, dar reteta mea, asa cum ne place noua
Ingrediente
1lingura sare
1 lingura zahar
250 ml apa minerala
75 ml ulei
600 gr faina alba
1 pliculeț drojdie uscata
Mod de preparare
Punem în lighean sare, zahar și drojdie uscata.
Apoi adaugam apa minerala și ulei.
Apoi adaugam faina și frământăm.
Ungem aluatul cu ulei și lasăm crească.
După ce a crescut împărțim aluatul in 2 părți egale.
Ungem cu unt 2 tăvi mici rotunde și punem pâinea (o faceți cum doriți, ca model), lăsăm sa mai crească 30 de minute.
Preincalzit cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 40-45 de minute sau în funcție de cuptor pana se rumenește frumos.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu