Cornulete cu gem
Rețetă de cornulețe fragede și delicioase
Cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem.
Cornulețele fac parte din deserturile spornice, preparate de gospodine în special în preajma sărbătorilor, fiind îndăgite de toți. Merg de minune servite alături de cafeaua de la prima oră, chiar și în varianta de post, precum aceste cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem
Rețetele clasice de cornulețe, indiferent că sunt de post, sau de frupt, se prepară cu drojdie, ca agent de creștere. Cornulețele sunt fragede și se pot păstra în cutii de carton sau de plastic, închise ermetic, sau acoperite cu folie, până la 8-10 zile la loc răcoros.
Ingrediente
300 gr făină
75 gr zahăr
75 ml ulei
100 ml apa minerală
1 linguriță oțet
3 capsule de vanilie
1 vârf de cuțit cu sare
250 gr gem de prune
1 pliculeț drojdie uscata
zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare
Mixăm uleiul cu zahărul, adăugăm apa minerală și drojdie uscata, apoi adaugam otet
Și faina și amestecam bine.
Modelăm aluatul pentru cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci sub formă de rulou, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
După ce ruloul de aluat pentru cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci, s-a odihnit la rece, îl tăiem în rondele de 3-4 cm grosime, pe care le întindem în foi subțiri, circulare.
Decupăm cercurile de aluat în forme triunghiulare, așezăm la bază câte o linguriță de gem amestecat cu nuci și rulăm de la bază către vârf.
Transferăm cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coacem la 190-200 de grade, pentru 15-20 de minute.
Când le scoatem, le trecem fierbinți prin zahăr pudră.
Sunt delicioase, foarte fragede, nici nu zici că sunt de post!
Comentarii
Trimiteți un comentariu