Pâine cu malai și faina de hrisca
Ce poate fi mai placut decât mirosul unei pâini tocmai scoase din cuptor? Vă las azi o reteta rețetă de pâine din făină de porumb și hrișcă, așadar fără gluten, care îi va surprinde pe membrii familiei și pe prieteni. Și apropo de surprize. Ce spuneți dacă data viitoare când veți fi invitat la masă de niște prieteni să coaceți această pâine și să o oferiți drept cadou? Veți face, cu singuranță, o impresie foarte bună.
Ingrediente:
180 gr de făină de porumb (eu aici am cumpărat malai grisat)
130 gr de făină de hrișcă
80 gr faina alba
80 gr de migdale măcinate
1 linguriță de sare de mare
1 linguriță de praf de copt
450 ml de apă minerala
2 linguri de apă caldă
1 linguriță de zahăr
1 plic de drojdie uscată
Mod de preparare:
Dizolvați drojdia în apa călduță și adăugați zahărul. Lăsați amestecul să se odihnească 15 minute. Amestecați bine toate ingredientele uscate, eventual cu ajutorul robotului de bucătărie. După cele 15 minute, agăudați drojdia și apa minerală și frământați până obțineți un aluat. Lasați amestecul la crescut pentru 10 minute, apoi pune-ți-l într-o formă de copt tapetată cu hârtie, și lasați la dospit timp de o oră. Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți pâinea timp de o oră. După ce o scoatem din cuptor o ungem cu apa
Gata!
Pâinea are un gust fantastic. Și o puteți savura alaturi de un gem de fructe, de cremă de brânză sau orice altceva vă place și vă este permis. Poftă bună!
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu