Chec cu morcovi și glazura


 

Învaţă să prepari un chec de morcovi absolut delicios, cu care vei impresiona oaspeţii.
Ingrediente
250 gr morcovi raşi
50 gr făină
70 gr făină de migdale
1 plic praf de copt
60 gr nuci
40 gr alune
2 linguri ulei
1 lingurita  scorţişoară
2 ouă
1 praf sare
40 de gr îndulcitor
pentru tava
25 gr unt
Pentru glazura
Zeama de la o lămâie
120 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Ouăle şi indul itor se freacă împreună. Separat, se amestecă făina, făina de migdale, praful de copt, scorţişoara şi sarea. Apoi, amestecul uscat se toarnă peste crema de ouă şi se omogenizează bine.
Se adaugă nucile şi alunele mărunţite, uleiul şi morcovii raşi şi presaţi de suc.
Se toarnă aluatul în forma de chec unsă cu unt şi se coace 30-35 de minute.
Pentru glazura
Punem zeama  de lămâie în bol cu zahar pudra și amestecam bine, apoi adaugam crema de brânză și amestecam.
Punem glazura peste checul răcit.
Apoi puneți alune sau nuci tăiate mărunt 



Pofta bună  
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept. 

Comentarii

Postări populare