Sarmale cu carne de manzat
Sarmale cu carne de mânzat
Am primit de la o prietena carne de mânzat și m am gândit sa fac sarmale
Ingrediente
1kg carne de manzat
2 linguri orez
1 ceapa
Patrunjel
2 oua
1 morcov
1 lingura pesmet
1 varza dulce
sare si piper dupa gust
Apă și sare pentru opărit varza
Smântână lichida
Mod de preparare
Se spala foile de varza si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde, apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde. Apoi se indeparteaza cu grija nervurile mai groase.
Am curățat ceapa, morcovul le am spălat și le a pus în Blender, apoi am splat patrunjel și am pus peste ceapa și morcov in Blender și am amestecat bine.
Am pus carnea tocata în bol, am adăugat orez, compoziția de,ceapa, morcov și pătrunjel
Carnea tocata se amesteca bine cu orezul pesmetul,ouale, compoziția de ceapa si condimentele care va plac.
Se pune cate o lingură de compozitie in frunza de varza si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind.
Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de stevie,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.
Punem apa pana se acoperă sarmalele se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.
(eu am pus smântână lichida în oala imediat după ce am oprit focul și am mișcat oala stânga - dreapta)
Se servesc cu smântână
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu