Lapte cu quinoa





Pofta de ceva bun m-a inspirat, aşa că am pregătit în sfârşit un desert pe care mi-l doream de mult timp, şi anume quinoa cu lapte. A ieşit aşa bun, că nu pot să nu vă povestesc despre el
Se face foarte uşor, cam la fel ca orezul cu lapte:
se spală bine quinoa, apoi se fierbe în lapte, la foc mic. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească. Cantităţile şi timpul de fierbere le aproximez din ochi şi după gust, aşa că vă invit să experimentaţi. Când a fost gata am pus deasupra scorţişoară din belşug, puţin Ca să fie mai consistentă, spre budincă, am adăugat la final şi seminţe de chia, care absorb lichidul şi fac amestecul mai dens. Acestea conţin mult calciu, fibre, fier şi tot felul de nutrienţi benefici pentru organism.
Apropo de sănătate, câteva informaţii despre quinoa:
este o plantă originară din America de Sud, fiind cunoscută şi cultivată de peste 5000 de ani. Făcea parte din alimentaţia cotidiană a aztecilor şi a incaşilor.
nu are gluten, aşa că poate fi consumată fără probleme şi de persoanele sensibile la gluten. Quinoa nu este o cereală, ci aparţine aceleiaşi familii din care face parte şi spanacul (chenopodiaceae)
se spală bine înainte de a se pune la fiert, altfel poate avea un gust amărui
are proprietăţi nutriţionale deosebite: conţine fier, fosfor, zinc, magneziu, fibre şi proteine vegetale valoroase.
e foarte săţioasă
are un indice glicemic scăzut – 35
Abia aştept să mai încerc şi alte combinaţii pentru quinoa cu lapte, de exemplu cu fulgi de migdale, nuci, ciocolată neagră rasă, cocos. Deja îmi plouă în gură!
Deşi nu am îndulcit-o deloc, gustul e foarte bun. Dacă totuşi simţiţi nevoia de ceva mai dulce, încercaţi cu miere sau stevia. Desigur, mai există şi varianta preparării cu lapte vegetal, de cocos, migdale etc. în loc de lapte obişnuit.

Comentarii

Postări populare