Bougatsa lui Sotiri 2





Buna ziua   si la mulți ani celor care se sărbătoresc azi e Sfântul Sotiri ( Schimbarea la fata ). Astăzi aici in Kertezi Kalavrita (aceasta rețeta se face numai in satul unde sunt eu căsătorita) Grecia se mănâncă bougatsa, care este de post si se aseamănă cu turta dulce  la noi. Va scriu reteta de bougatsa (6 august).
Ingrediente
2 kg faina
400 ml apa
400 ml ulei de masline
800 gr zahar
3 vanilii
1 bat scortisoara
7 cuisoare
2 praf copt
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita soda (bicarbonat de sodiu)
1/2 pahar coniac
2 linguri ouzo
1 linguriță amoniac
1 /2 linguriță cuișoare praf
Miere si zahar pudra pentru decor.
Mod de pregatire
Fierbem apa cu bat scortisoara si cuisoare. Intr- un lighean mai mare adaugam zahar si vanilia, adaugam apa fierbinte (pentru a se dilua zahar) , ulei, coniac, scortisoara, cuișoare praf si  ouzo si amestecam bine pana se topeste zahar. Amestecam 400 gr faina cu praf copt, amoniac si soda ( bicarbonat de sodiu), adaugam incet incet, peste apa cu zahar si ulei. Adaugam si restul de faina . Framantam. Ungem cu ulei o tava rotunda adaugam aceasta compozitie si cu o furculita o intepam.
Preincalzim cuptorul la 250 grade .Coacem pentru 15 minute la 250° , coboram la 200 pentru 30 minute.
Cind am scos tava din cuptor adaugam miere si zahar pudra. Va doresc pofta buna si o zi frumoasa.
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!

Comentarii

Postări populare