Chiftele de vinete
Toata lumea coace vinete vara, oricat de cald ar fi, e traditie! Daca tot le coci pentru salata, prepara si niste chiftelute de vinete delicioase, ca sa mai variezi meniul.
Ingrediente
2 vinete
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2 catei usturoi
1 ou
50 gr cascaval
80 gr pesmet
sare
piper
faina
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Coace vinetele pe plita sau la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade, sau pana cand sunt coapte si moi.
Cojeste-le si lasa-le 20 de minute la scurs, presarate cu sare.
Separat, toaca patrunjelul marunt. Cand vinetele s-au scurs, toaca-le si combina-le cu patrunjelul.
Adauga apoi o ceapa si 2 catei de usturoi, ambele tocate cat mai marunt, un ou, cascavalul si pesmetul. Potriveste compozitia de sare si piper.
Daca amestecul este prea uscat, mai adauga putin din apa scursa din vinete. Daca este prea umed, completeaza cu inca putin pesmet.
Formeaza chiftelutele de vinete si pregateste-le pe un tocator. Trece-le pe fiecare prin faina inainte de a le praji in baie de ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Scoate-le pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Serveste chiftelutele de vinete cu rosii proaspete, branza si castraveti alaturi sau cu sos de usturoi.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
2 vinete
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2 catei usturoi
1 ou
50 gr cascaval
80 gr pesmet
sare
piper
faina
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Coace vinetele pe plita sau la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade, sau pana cand sunt coapte si moi.
Cojeste-le si lasa-le 20 de minute la scurs, presarate cu sare.
Separat, toaca patrunjelul marunt. Cand vinetele s-au scurs, toaca-le si combina-le cu patrunjelul.
Adauga apoi o ceapa si 2 catei de usturoi, ambele tocate cat mai marunt, un ou, cascavalul si pesmetul. Potriveste compozitia de sare si piper.
Daca amestecul este prea uscat, mai adauga putin din apa scursa din vinete. Daca este prea umed, completeaza cu inca putin pesmet.
Formeaza chiftelutele de vinete si pregateste-le pe un tocator. Trece-le pe fiecare prin faina inainte de a le praji in baie de ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Scoate-le pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Serveste chiftelutele de vinete cu rosii proaspete, branza si castraveti alaturi sau cu sos de usturoi.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu