Cotlete de porc cu miere
o reteta de friptura de porc altfel, cu sigurnata o sa va incantati musafirii.
Ingrediente
3 cotlete de porc
3 catei de usturoi
400 ml vin alb
condiment picant
boia dulce
3 linguri miere
sare, piper
Oregano
Ulei
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se pune cotletul de porc intr-un vas , se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, peper, condimet picat, usturoi, boia dulce(putina), dupa care se toarna vinul și zeama de lamaie , amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte.
A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sub cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min chiar si 2 ore in functie de cat de gros este. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce a tecut timpul se pune peste cotlet mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.
Se servește cu pasta de naut
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
3 cotlete de porc
3 catei de usturoi
400 ml vin alb
condiment picant
boia dulce
3 linguri miere
sare, piper
Oregano
Ulei
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se pune cotletul de porc intr-un vas , se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, peper, condimet picat, usturoi, boia dulce(putina), dupa care se toarna vinul și zeama de lamaie , amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte.
A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sub cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min chiar si 2 ore in functie de cat de gros este. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce a tecut timpul se pune peste cotlet mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.
Se servește cu pasta de naut
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu