Biscuiți dietetici cu faina integrala
O reţetă simplă şi rapidă pentru cei pasionaţi de dulciuri, dar şi de menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Biscuiţii cu făină integrală au un aport mare de fibre şi sunt o alegere perfectă pentru micul dejun, lângă ceaşca de cafea, sau ca snack între mese. De asemenea, pot fi o gustare potrivită şi pentru copii.
Ingrediente
400 gr făină integrală
2 ouă întregi
70 ml ulei de măsline
100 ml lapte
1 linguriţă cu praf de copt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
1 mana alune /nuci/fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să baţi cele două ouă împreună cu sarea şi zahărul, adăugând, mai apoi, coaja de lămâie.
Avantajul acestei reţete este că poate fi foarte uşor adaptată, deci poţi folosi orice fel de alune, nuci, fulgi de cocos, ovăz, etc.
După ce ai amestecat ingredientele, lasă-le 30 de minute. Apoi, adaugă uleiul în fir subţire şi laptele. Amestecă, într-un bol separat, făina integrală Grania cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţie. După ce ai obţinut un aluat moale şi omogen, presară puţină făină pe blatul de lucru şi întinde o foaie subţire de aluat. Poţi începe acum să decupezi biscuiţii în forme potrivite ca mărime.
La final, pune biscuiţii într-o tavă neunsă şi bagă-i în cuptor, la foc mijlociu, timp de 15 – 20 de minute. Pentru a-i menţine proaspeţi cât mai mult timp, îi poţi păstra într-un recipient închis.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
400 gr făină integrală
2 ouă întregi
70 ml ulei de măsline
100 ml lapte
1 linguriţă cu praf de copt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
1 mana alune /nuci/fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să baţi cele două ouă împreună cu sarea şi zahărul, adăugând, mai apoi, coaja de lămâie.
Avantajul acestei reţete este că poate fi foarte uşor adaptată, deci poţi folosi orice fel de alune, nuci, fulgi de cocos, ovăz, etc.
După ce ai amestecat ingredientele, lasă-le 30 de minute. Apoi, adaugă uleiul în fir subţire şi laptele. Amestecă, într-un bol separat, făina integrală Grania cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţie. După ce ai obţinut un aluat moale şi omogen, presară puţină făină pe blatul de lucru şi întinde o foaie subţire de aluat. Poţi începe acum să decupezi biscuiţii în forme potrivite ca mărime.
La final, pune biscuiţii într-o tavă neunsă şi bagă-i în cuptor, la foc mijlociu, timp de 15 – 20 de minute. Pentru a-i menţine proaspeţi cât mai mult timp, îi poţi păstra într-un recipient închis.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu