Suc de mere

Mărul este fructul cel mai consumat de pe glob şi este oricând disponibil, indiferent de anotimp, atât în supermarketuri, cât şi în pieţe, în culori şi arome variate. Acest fruct are în compoziţia sa vitamine precum A, B1, B2, C şi minerale ca magneziu, fosfor, fier şi potasiu, iar coaja mărului conţine pectină, o fibră alimentară solubilă.
Marul nu contine grasimi, colesterol si nici sodiu, motiv pentru care este recomandat de medici in toate curele si dietele si nu intamplator este primul fruct cu care se hraneste nou nascutul cand mamele incep procesul de diversificare,
Merele pot fi consumate ca proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate. Iata cateva motive pentru a consuma suc de mere:
Pastreaza inima sanatoasa. Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.
Pastreaza ficatul sanatos. Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe zi. In acest interval, se elimina din alimentatie produsele de origine animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada.
Reduce colesterolul. Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previi bolile de inima consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.
Intareste imunitatea. Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor specifice sezonului rece.
Intareste oasele. Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.
ingrediente
10-12 mere
Mod de preparare
Spalati bine merele
Indepartati dispozitivul de impingere si introduceti merele prin gura extralarga a storcatorul prin presare la rece. Gura de alimentare, inovativa, permite introducerea fructelor intregi.
Stoarceti folosind storcatorul prin presare la rece
Tips:
Semintele merelor nu sunt toxice si sunt de apreciat pentru continutul de fibre. 
Coaja merelor contine pectina si antioxidanti vitali polifenolici si este recomandat sa mentineti coaja acestora cand faceti sucul. In ceea ce priveste depozitarea acestora, se recomanda sa fie tinute pentru aproximativ 2 saptamani in frigider

Comentarii

Postări populare