Spuma de capsuni
Pentru că încă mai avem căpșuni in gradina am zi sa fac și aceasta spuma de căpșuni care place foarte mult copiilor
Ingrediente
2 albuşuri
2 linguri zeamă de lămâie
300 gr căpşuni
100 g zahăr
Mod de preparare
Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare, până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel.
Separat, într-un alt castron, se pun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul tos şi se pasează cu o furculiţă. Se mixează apoi, adăugând treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.
Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte căpşuni proaspete.
Noi am avut și puțină negresa și am servit o așa !!!!
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu