Tort cu budinca si fructe
Azi de ziua copilului m am gândit să fac un tort cu fructe care este adorat de toată lumea
Ingrediente
Pentru blat
120 gr Făină integrală de grâu
4 oua
1 linguriță praf de copt
1 vanilie
2 linguri zahar
Pentru cremă:
100 Gr Budincă dietetică de vanilie
3 linguri zahar
500 ml Lapte 0,1% grăsime
Pentru decor
2 Banane
2 Mandarine
2 kiwi
400 gr smântână dietetica
3 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Se pun separat gălbenuşurile şi albuşurile în 2 vase adânci. Se adauga zahăr la gălbenuşuri şi se bate compoziţia cu mixerul până când devine spumoasă. Se adaugă făina integrală şi praful de copt şi se bate cu grijă compoziţia până când se încorporează şi aceste ingrediente. Se bat şi albuşurile spumă, după care, cu o lingură de lemn, se adaugă şi se amestecă în aluat. Se ia forma dreptunghiulara de tort, se unge cu foarte puţin unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se introduce în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Între timp, se pregăteşte budinca conform instrucţiunilor de pe plic, utilizând laptele degresat şi înlocuitorul de zahăr. Se taie bananele pe jumătate, iar mandarinele se desfac în felii. Kiwi se taie felii subțiri. După ce blatul s-a copt, se scoate din cuptor şi se toarnă budinca peste, fără a îndepărta marginile formei de tort. Batem bine smântână cu zahar până devine spumoasă. Punem peste budinca
Se așază fructele deasupra. După ce tortul s-a răcit, se pune în frigider pentru o oră sau două, pentru ca ingredientele să se întărească şi pentru ca marginile blatului să poată fi îndepărtate. Se serveşte rece.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu