Ceafa de porc
Buna ziua va place ceafa de porc dar nu ai nici o idee cum sa o prepari
Iată rețeta mea
Ingrediente
4 bucati ceafa de porc
Pentru bait:
Sare
Piper boabe
1 cana cu vin alb demi-sec
3 linguri sos de soia
oregano
Boia
Pentru garnitura
800 gr cartofi
Varza alba
Ulei
Sare
Frunze de salata
Mod de preparare
Bucatile de ceafa se spala, se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia, boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune (4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi
spalam cartofii, ii curatam ,ii taiem, ii condimentam cu sare si apoi ii punem intr un vas de yena la cuptorul pentru 40 de minute. Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou.
Tăiem varza alba mărunt și ii punem sare și ulei amestecam bine. Punem frunze de salata pe un platou apoi punem salata de varza, punem ceafa de porc și cartofi.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu