Sirop de cirese
Sirop de cireșe
Pentru că tot avem cireșe in gradina m am gândit să fac și un sirop de cireșe.
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Ingrediente
500 gr cirese
100 gr capsuni pentru aroma
500 gr apa
750 gr zahar
1 lamaie
1 aspirina (opțional)
Mod de preparare
Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore.Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul.Eu am obtinut 750 gr suc de cirese.
Punem la fiert la foc mic sucul impreuna zahar.Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai. Lasam siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant . Bunica și mama cu aspirina faceau acest sirop si se conserva de minune.Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca dupa care il putem turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.Il servim amestecat cu apa, apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.( Aspirina este doar pentru sucul care vreți să îl conservați, noi l am băut imediat deci nu am folosit aspirina)
Comentarii
Trimiteți un comentariu