Sirop de trandafiri
Învaţă să prepari un sirop de trandafiri cu care să-ţi impresionezi oaspeţii în zilele toride de vară.
Este foarte bun și răcoros
Ingrediente
300 gr petale de trandafiri
1 l apa
2 kg zahar
Zeama de la o lămâie
Frunze de menta
Mod de preparare
Puneţi apa la fiert, când dă în clocot, adăugaţi petalele de trandafir spălate şi curăţate.
După câteva minute pe foc, petalele se strecoară şi în lichidul rămas se adaugă zeama de lămâie.
Din verzuie, apa de trandafiri se va face roşiatică sau roz.
La 1 litru de apă de trandafiri se adaugă 2 kg de zahăr, totul depinde de cantitatea de petale de trnadafiri de care dispuneţi.
Lichidul se fierbe până scade mult, cât să aibă consistenţa siropului, gros şi dulce.
Punem in sticla și lăsăm la rece servim cu frunze de menta
Comentarii
Trimiteți un comentariu