Cafea cu scorțișoară
Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diferite boli şi mai ales ca afrodisiac. Mai nou, speciaştii recomandă consumul condimentului în cafeaua de dimineaţă, vorbind despre beneficiile extraordinare ale acestei combinaţii.
Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de Sud-Est. Cu o aromă greu de confundat, scorţişoara este o important sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidraţi, fibre, vitamina C, fier, magneziu şi fosfor. Scorţişoara este ieftină, are un gust dulce şi există numeroase motive pentru care ar trebui să o consumaţi zilnic. Cel mai simplu este să o consumaţi dimineaţa, adăugând-o la cafea
Este suficient să adăugaţi un sfert de lingură de scorţişoară în cafeaua fierbinte, iar corpul va deveni capabil să lupte cu viruşi şi bacterii.
Scorţişoara îmbunătăţeşte memoria şi creşte concentrarea.
Utilizarea regulată a scorţişoarei vă poate proteja de diabet şi colesterol. Este nevoie de doar 6 grame pe zi.
Femeile care au episoade dureroase în perioada menstruaţiei ar putea recurge la acest truc. Pur şi simplu trebuie să adauge scorţişoară în băuturille şi alimentele pe care le consumă zilnic.
O băutură caldă, cum ar fi cafeaua, alături de un sfert de lingură de scorţişoară, va stimula circulaţia şi va creşte nivelul de energie. Această combinaţie este utilă în special pentru persoanele care au întotdeauna picioarele şi mâinile reci.
Ingrediente
200 ml apa
2 lingurite cafea
1/2 linguriță zahăr
3/4 linguriță scorțișoară
Mod de preparare
Punem apa in ibric , apoi punem cafea și zahăr și lăsăm sa dea in clocot, punem in cana și apoi adaugam scortisoara
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu